Попри війну, прильоти й вимкнення світла, свята мають залишатися радісними й дарувати казковий настрій та віру в щасливе майбутнє. Так щиро вважає виробник натуральних молочних продуктів “Молокія”. Тож від початку грудня запровадив смачну благодійну ініціативу “Крафтовий сирник добра”. 

Солодка радість на свята: благодійна ініціатива “Крафтовий сирник добра” від Молокії

Об’єднавши охочих доєднатися до добрих справ, бренд надав учасникам свою продукцію й організував приготування сирників. Кожен випікав за своїм рецептом, а потім авторські смаколики тішили мешканців великих міст. 

Солодка радість на свята: благодійна ініціатива “Крафтовий сирник добра” від Молокії

Спочатку це був Львів. 9 грудня з 30 кг сиру “Молокія” зробили 8 смачних варіантів сирників: львівський, тернопільський, польський, бандерівський, з родзинками й шоколадом, від Молокії, Андрія тощо. Усі страви, куди кухарі вклали свою любов і прагнення творити добро, передали діткам-сиротам, щоб потішити їх до дня Святого Миколая.

А 26 грудня благодійний захід відбувся в Києві. Ідейним натхненником наступних шедеврів став Андрій Магалецький, який долучив до створення улюбленої українцями страви відомих ресторанних шефів – Тетяну Дяченко та Олександра Яроша. В результаті 15 кг смаколиків відправилися військовим у столичний шпиталь. А щоб наші герої швидше поновлювали сили, Молокія додатково передала йогурти, смузі та кисломолочний сир.

На цьому ініціатива не завершується. Далі пригощатимуть й творитимуть добрі справи у Тернополі. А тоді свою чергу чекатимуть інші міста України.

Відчути смак новорічних див можна, приготувавши на свято один з варіантів фірмових сирників вдома. Сьогодні пропонуємо рецепт від Андрія Магалецького.

ЛЬВІВСЬКИЙ СИРНИК

Інгредієнти: 700 г кисломолочного сиру (9%), 3 яйця, 100 г цукру, по 50 г масла (82%) та сметани (20%), 30 г манки, по 50 г родзинок і цукатів, по 25 г арахісу й волоських горіхів. Для шоколадної глазурі: по 63 г чорного (75%) і молочного шоколаду, 113 г вершків (30%), 14 г масла.

Спосіб приготування. Перетерти через сито сир. Збити окремо жовтки та білок й додати у підготовлену масу. Туди ж – сметану, розтоплене масло, цукор, манку, ретельно перемішати лопаткою чи в блендері. Підсмажити на сухій розігрітій сковорідці арахіс. Замочити родзинки, щоб вони розбухли, а потім просушити рушником. Арахіс, родзинки, подрібнені цукати й горіхи всипати у тісто й перемішати. Викласти у змащену маслом форму, розрівняти й впікати 10 хв. за температури 180 ⁰С, а далі 20 хв. – 160 ⁰С. Потім дати сирнику пів години охолонути й поставити в холодильник на годину. У цей час розтопити на водяній бані шоколад, постійно помішуючи. Додати масло, а коли воно розтане – вершки й ретельно перемішати. Головне – не дати глазурі закипіти, тому готувати її треба на повільному вогні. Полити сирник глазур’ю, за бажанням посипати зверху кокосовою стружкою, свіжими фруктами, цукатами. І знову повернути в холодильник на 15–20 хв.

Джерело