Приготувати такий пишний омлет на сковороді не вдасться, готується він без будь-якого жиру, всього із трьох інгредієнтів, тане в роті та має апетитний вигляд. Користь такої страви на сніданок безперечна.
Омлет легко підіймається без соди та виходить напрочуд ніжним.
Інгредієнти для повітряного омлету:
4 яйця,
200-250 мл (стакан) молока кімнатної температури
сіль за смаком
Приготування ніжного омлету на водяній бані:
Ретельно збиваємо яйце в зручній посудині виделкою.
Додаємо молоко і знову збиваємо.
Додаємо сіль.
Виливаємо суміш до жароміцного посуду.
Ставимо його в наповнену гарячою водою каструлю.
Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння і готуємо ще 15-20 хвилин. Повинна піднятися середина. Омлет готовий.
Приготування омлету в мікрохвильовій печі:
4 яйця, 200 мл молока, щіпку солі ретельно збиваємо виделкою.
Глибоку миску змащуємо вершковим маслом (щоб потім миска легко відмилася), виливаємо до неї суміш.
Готуємо в мікрохвильовій печі хвилин 3-5, залежно від потужності печі.
Читайте також:
Львівський сирник, що тане в роті: рецепт від Лізи Глінської
Що краще – сода чи розпушувач: в чому різниця між цими інгредієнтами та що краще використовувати
Джерело