В Україні розпочався піковий сезон гарбуза, який є скарбом корисних речовин та вітамінів. З нього можна приготувати багато різних смаколиків - від десертів до неймовірних закусок. Ну і звісно, ​​куди ж без першої страви? Гарбузовий суп-пюре стане чудовим варіантом для обіду. 

Як приготувати такий смаколик розповіла українська блогерка Тетяна Шеремет у своєму фуд-блозі у Instagram. Продукти знадобляться найпростіші і часу на приготування піде небагато.

Рецепт ніжного гарбузового супу-пюре на бульйоні з часником: за такий можна і душу продати

Рецепт ніжного гарбузового супу-пюре на бульйоні з часником: за такий можна і душу продати

Інгредієнти:

  • гарбуз - 1кг
  • часник - 4-5зуб
  • овочевий або курячий бульйон - 700мл
  • вершки - 125мл(20%)
  • води в лист - 80мл
  • оливкова олія – 50мл
  • дрібка мускатного горіха
  • дрібка сухого імбиру
  • сіль та перець за смаком
  • прованські трави

Процес приготування:

Гарбуз чистивмо та ріжемо на шматочки, викладаємо на деко з фольгою, зверху зубчики часнику у шкірці, солимо, перчимо, посипаємо травами, додаємо воду та оливкову олію. Ставимо в розігріту духовку 190 градусів на 35хв.

Печений гарбуз і часник очищений від шкірки перекладаємо у каструлю, вливаємо овочевий бульон, перебиваємо блендером.

Ставимо на вогонь солимо за смаком, додаємо мускатний горіх, сушений імбирь, вливаємо вершки, помішуючи проварюємо 5хв. Подаємо з грінками, гарбузовим насінням, козячим сиром, смаженим беконом з чим душа забажає.

Рецепт ніжного гарбузового супу-пюре на бульйоні з часником: за такий можна і душу продати

Раніше ми писали, найшвидший рецепт улюблених голубців з пекінки: 35 хвилин та смакота на столі

Джерело