Рецептом цієї страви поділився у Instagram незмінний ведучий та суддя українського кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменес-Браво.
"Ви чудово знаєте, які томати взимку, а для цього рецепту потрібні соковиті, м'ясисті та насичені плоди. Такі, як зараз. Томатний суп як у ресторані? За моїми рецептами – легко ", - зазначив Ектор Хіменес-Браво.
Складові:
• Цибуля – 80 г
• Томати – 300 г
• Часник – 20 г
• Базилік – 10 г
• Сіль, перець
• Оливкова олія – 20 мл
• Хліб – 50-100 г
Спосіб приготування від Ектора-Хіменоса Браво:
У середній або великій каструлі на помірному вогні нагріти оливкової олії, додати подрібнений часник і готувати його 1-2 хвилини, доки він не почне темніти.
Додати помідори, цибулю, базилік та трохи солі. Перемішати овочі, накрити кришкою і тушити на слабкому вогні 15-20 хвилин, поки вони не стануть м'якими та кашоподібними.
Зняти з плити, трохи остудити, додати хліб і перебити в блендері до консистенції пюре.
Джерело